Ötmilliárd rekultivációra a zöldmegyének

Tolcsvai L. László
2011. 06. 12. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány keddi döntése szerint több mint ötmilliárd forinttal támogatja a Heves megyei hulladéklerakók rendbetételét – fogalmazott tegnap megtartott egri sajtótájékoztatóján Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős államtitkára. Hozzátette, a pénzügyi fedezetet a kormány a kohéziós alapból biztosítja, ami annyit jelent, hogy a társulásban részt vevő települések önerő nélkül tudják megvalósítani a beruházást. A fejlesztés még az idén elkezdődhet, és ebben a ciklusban, 2014-ig be is fejeződik.
A Heves megyei önkormányzat fideszes elnöke, Szabó Róbert elmondta: a jelenlegi fejlesztés Heves megyében 61 települést érint, ezek közül 26 település rendelkezik szemétlerakó teleppel, amelyek rekultivációja az elkövetkező időszakban megtörténik. Heves egy zöldmegye – folytatta az elnök –, amelynek jelentős idegenforgalmi potenciálja van.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.