Overdose kilencedik a rangsorban

Munkatársunktól
2011. 06. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Május 21-én a Temple Stakes sprintversenyen a fogadóirodák a legnagyobb esélyesnek tartották, a hetedik helye után a június 14-én Royal Ascotban megrendezendő viadalon viszont már csak a kilencedik legjobb oddsszal rendelkezik Overdose a nevezési listán jelenleg szereplő harmincöt ló közül. A Pannoniaoverdose.hu tájékoztatása szerint a Group I-es kategóriájú King’s Stand Stakes elnevezésű futamon bizonyosan csökkenni fog az indulók száma. A kiírás értelmében eleve legfeljebb huszonnyolc ló állhat rajthoz, de tavaly csak tizenkettő, 2009-ben tizenöt, 2008-ban pedig tizenhárom négylábút neveztek be a versenybe.
A Temple Stakest követően az ottani győztes Sole Power 8,9-es nyereményszorzóval a második legesélyesebb lóvá lépett előre, a most favoritnak számító, átlagosan 7,6 oddsot kapott, Ausztráliából érkező Star Witness mögé. A kilencedikként rangsorolt Overdose átlagos nyereményszorzója 18,4 (a legalacsonyabb 16-os, a legmagasabb 20-as). Amennyiben a harmincöt lóból idén is csak 12-15 áll rajthoz, és feltételezzük, hogy az esélyesebbek és esélytelenebbek közül arányosan lépnek vissza, akkor Overdose a verseny napján nagyjából a 4–5. esélynek léphet elő. A bizonytalanság azért nagy, mert több ló a tavaszi dubaji versenyszezont követően idén először indul Európában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.