Partneri ajánlat a média-szakszervezettől

Munkatársunktól
2011. 06. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

J ogsértő módon járt el a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) a Közmédiumok Szakszervezeti Tanácsa szerint, amikor úgy terjesztette a Médiatanács elé a szervezeti és működési szabályzat változtatását, hogy azt nem véleményeztette az érdekképviseletekkel. A szakszervezeti tömörülés az ügyben a Médiatanács elnökéhez fordult. A kifogások között szerepel az is, hogy a tervek szerint a közmédiában dolgozók létszáma 600 fővel csökkenne. A szakszervezeti tanács „partner kíván lenni egy olyan átlátható, jól működő, igazi közszolgálati médiarendszer kialakításában, amelyben a közszolgálati média dolgozóit megbecsülik, szakértelmüket felhasználják, véleményüket, javaslataikat figyelembe veszik”, áll a levélben. A szervezet ugyanakkor először látni szeretné az új műsorstruktúrát és az üzleti tervet, hogy a szükséges dolgozói létszám ehhez legyen hozzáigazítható. A Médiatanács lapzártáig nem reagált a nyílt levélre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.