Piszkosfehér blues

MN
2011. 06. 19. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mississippi, forróság, blues. Elképzelve is olyan erős audiovizuális kód, hogy szinte azonnal megszólal a poszter előtt Sonny Terry, az előkép, s aztán az ihlető mesteren is túlnőtt követő, a fehér blues világsztárjaként ünnepelt Charlie Musselwhite. Csak a manistreamre kacsintó megmozdulásait említve: a nyolcvanas évek fellángoló blueslázában játszott John Lee Hooker legendás The Healer lemezén, leszerződött a menő Alligator Recordsszal, és sorra adta ki a mára klasszikussá lett albumokat. A harmonika ma élő egyik legnagyobb mestere a magyar leg, Pribojszki Mátyás és csapata előtt ma este a Moulin Rouge-ban ad koncertet. (K. R.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.