Pokorni áll a vizsgálat elébe

Munkatársunktól
2011. 06. 05. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem kívánok lenni sem oktatási államtitkár, sem miniszter, csupán élek azzal a lehetőséggel, hogy az oktatási bizottság elnökeként megfogalmazzam álláspontom – jelentette ki Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke az MTI-nek annak kapcsán, hogy Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár etikai vizsgálatot kezdeményezett ellene a Fideszben. Hozzátette: az oktatással kapcsolatos törvények megalkotása több generáció életét évtizedekre fogja meghatározni, ezért egyetlen kérdést sem lehet a szőnyeg alá söpörni. Olyan horderejű ügy ez, amely fontosabb annál, semhogy valaki megsértődjön, esetleg személyes sértésnek vegye a szakmai véleményt. Pokorni kijelentette: 23 éve politizál, de még soha nem vonta senki kétségbe az erkölcseit. Hozzátette: annak idején azért csatlakozott a Fideszhez, mert azt látta, hogy annak politikusai egyenesen beszélnek, azt mondják, amit gondolnak, és úgy is cselekszenek. Kiemelte: számtalan szakmai vitában vett részt, a becsületéről azonban még nem folytatott vitát senkivel. „A mi pártunkban, Fidesz-tagok között eddig ez nem volt szokás. Ám nem tehetek mást, állok elébe” – tette hozzá.
Ismert: Hoffmann Rózsa azért kezdeményezett etikai eljárást Pokorni ellen, mert a fideszes politikus a nyilvánosság előtt többször kritizálta az államtitkár elképzeléseit, és Hoffmann szerint ezzel akadályozza a kormányzati munkát. Információink szerint Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője eközben tisztázó beszélgetést szervez a felek között, amelynek időpontja egyeztetés alatt áll, és azon Pokorni és Hoffmann mellett Varga Mihály, a Fidesz alelnöke és ő is részt vesz. Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője lapunknak korábban adott nyilatkozatában határozottan leszögezte: az oktatást érintő alapvető kérdésekben a vitákat nem elfojtani, hanem lefolytatni kell.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.