Pokorni ellen mégis eljárás indulhat

Hírösszefoglaló
2011. 06. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megkapta a Fidesz etikai bizottsága Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár beadványát, amelyben vizsgálatot kezdeményez Pokorni Zoltán Fidesz-alelnök ellen; a testület azonban még nem döntött róla – közölte Krakkó Ákos, a Fidesz-frakció sajtófőnöke. Az ügyről már tájékoztatták Orbán Viktor miniszterelnököt is.
Hoffmann Rózsa azért kezdeményezett etikai eljárást, mert a fideszes politikus a nyilvánosság előtt többször kritizálta az oktatási államtitkár elképzeléseit, és Hoffmann szerint Pokorni ezzel akadályozza a kormányzati munkát. A beadvány megérkezett hozzánk – mondta az Indexnek Kontrát Károly, a Fidesz etikai bizottságának elnöke, aki szerint a bizottság a Fidesz alapszabályának megfelelően fog eljárni az ügyben. A párt alapszabálya a „Szövetség” minden tagja vagy testülete számára lehetővé teszi, hogy a hatáskörébe tartozó ügyekben beadvánnyal forduljon az etikai bizottsághoz, amely az átvételtől számított tizenöt napon belül köteles megindítani az eljárást. A megrovástól a kizárásig terjedhetnek a büntetések.
Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője azt mondta: tisztázó beszélgetést szervez a felek között, amelynek időpontjáról még egyeztetnek. Ezen Pokorni és Hoffmann mellett Varga Mihály, a Fidesz alelnöke és ő is részt vesz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.