PÓTSZÉK

Pethő Tibor
2011. 06. 05. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csendestárs
Merlin. Író: Friedrich Dürrenmatt. Rendező: Csizmadia Izabella. Bemutató: május 27.
Doc, az elismert biológus és kutató elveszíti állását, és taxisofőrként kell boldogulnia. Miután feltalálta a nekrodialízist, a város bűnbandájának vezére, Boss szolgálatába áll: a hullák felbomlasztásával eltüntethetők a gyilkosságok áldozatai.

Csizmás Kandúr
Pécsi Harmadik Színház. Szerző: Bókai Zoltán, Thuróczy Katalin. Rendező: Steiner Zsolt. Bemutató: május 29. Janónak, az egyszeri molnárlegénynek választania kell: az apai örökség felét vagy Kandúr életét kéri-e pénzsóvár bátyjától. Helyesen dönt, Kandúr pedig megígéri: gazdaggá teszi, ráadásul királylány feleséget szerez neki.

Kérész Művek XVI.
Artus – Goda Gábor társulata. Bemutató: május 28.
Májusban Turcsány Villő és Thanos Chrysakis Fields of Disclosure című hanginstallációjával egybekötve folytatódik a Kérész Művek című performanszkocsma-sorozat az Artus Műhelyben.

SoLARoV
Merlin (Spidronműhely Színházi Társulat előadása). Rendező: Fogarasi Gergely. Bemutató: május 29.
Mi történik akkor, ha ez emlékezet hálójában összekeverednek az élet vélt vagy valós történeteinek szereplői és helyszínei?

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.