Radikálisok választási háborúja

A Jobbik gyöngyöspatai polgármesterjelöltje szerint vasárnap késő este megtámadta őt Eszes Tamás, aki a Véderő parancsnokaként kíván indulni a faluvezetői posztért az időközi polgármester-választáson. Utóbbit a rendőrség tegnap hajnalban előállította.

MTI
2011. 06. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Juhász Oszkár, a Jobbik gyöngyöspatai polgármesterjelöltje az MTI-nek tegnap elmondta, egyeztetési céllal találkozott Eszes Tamással, aki a veszekedéssé fajult megbeszélésen őt fojtogatni kezdte, ököllel az arcába vágott, majd hasba rúgta. Az incidenst követően kórházi látleletet készíttetett és feljelentést tett a rendőrségen. – A találkozón, amelyet Eszes Tamás kezdeményezett, a kampányról beszélgettünk. Elmondtam neki, hogy mi a pozitív kampányban vagyunk érdekeltek, és arra kértem, a jövőben tartózkodjanak a negatív hangvételű nyilatkozatoktól. Jeleztem ugyanakkor, hogy ha nem hagynak fel a lejárató stílussal, akkor mi is hasonló eszközökhöz nyúlunk, de az senkinek nem lenne jó. Erre nekem esett, bántalmazott, és azt kiabálta, hogy „ezt a találkozót még túléled, de a következőt nem fogod” – fogalmazott lapunknak Juhász Oszkár.
Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a résztvevők nevének említése nélkül arról tájékoztatott, hogy a feljelentést követően a hajnali órákban garázdaság bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt próbáltak előállítani egy gyöngyöspatai háznál egy 47 éves szolnoki férfit (Eszes Tamást). – A gyanúsított azonban a rendőri felszólításnak nem tett eleget, a bilincselés során ellenszegült, megkísérelte kivonni magát az intézkedés alól. A lakóház udvarán tartózkodó többfős baráti társaságból egy 23 éves gyöngyöspatai lakos szintén próbálta akadályozni a jogszerű rendőri intézkedést, s a vele szemben kényszerintézkedést alkalmazó rendőrt bántalmazta, aki ennek következtében könnyű hámsérülést szenvedett. Mindkét férfit előállították a gyöngyösi rendőrkapitányságra és eljárást indítottak ellenük – közölte a szóvivő.
A vasárnap este történtek – jogi értelemben – nem lesznek hatással Eszes Tamás választási indulására. A lapunk által megkérdezett egyik szakértő megerősítette, hogy csak jogerős bírósági ítéletnek vannak jogi következményei, egy politikus indulását még az sem befolyásolja, ha bármilyen bűncselekmény során tetten érik.
Eszes Tamás számára nem ismeretlen az erőszak, korábban saját maga számolt be arról, hogy idáig tíz alkalommal volt büntetve, egyebek között garázdaság, könynyű testi sértés és adócsalás miatt. Ugyanakkor egyszer sem került börtönbe, mindannyiszor pénzbüntetést vagy felfüggesztett szabadságvesztést róttak ki rá.
Ismert, július 17-én azért tartanak időközi polgármester-választást a településen, mert tavasszal lemondott a község független polgármestere.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.