Regisztrációs adó: fordított bizonyítás

Munkatársunktól
2011. 06. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyhangúlag támogatta a parlament gazdasági és informatikai bizottsága a közúti közlekedési törvényhez – a bizottság által – készített módosító javaslatot. Lényege, hogy minimálisra szorítja a külföldi rendszámú járművek magyarországi használatát. A regisztrációs adó elkerülése ugyanis tízmilliárdos károkat okoz az országnak. A külföldi rendszámot tiltó törvénymódosítás megfordítja a bizonyítási terhet: nem a hatóságnak kell a jogszerűtlen használatot bizonyítania, hanem az üzembentartónak kell bizonyítania, hogy jogszerűen használja a külföldi rendszámot.
A parlamentben egyébként tegnap napirend előtt szóba került, hogy a közelmúltban Toroczkai Lászlót nem engedték bejutni a Parlamentbe. Ezt a jobbikos Volner János tette szóvá, mondván, ez a demokrácia korlátozása, s a történtek a szocialisták kormányzására emlékeztet. A házelnök – a Köztársasági Őrezred segítségével – tagadta meg a radikális politikus belépését az épületbe. Az eset május 20-án történt, Toroczkai június 9-én feljelentést tett a házelnök ellen. Akkori közlés szerint Toroczkai László külföldi vendégeinek szerette volna megmutatni a koronát és a Parlament épületét, Csongrád megyei közgyűlési tagként pedig az M43-as autópálya szegediek számára fizetőssé tétele ügyében szeretett volna tárgyalni a Jobbik országgyűlési képviselőivel.
Kontrát Károly belügyi államtitkár Volner Jánosnak válaszolva elmondta, hogy az Országgyűlés házszabálya rendelkezik a működési szabályokról. – Az elnöknek joga és kötelessége, hogy a működés rendjéről, a biztonságról rendelkezzen, a szükséges intézkedéseket megtegye. A házszabályban biztosított jogával élt Kövér László, az őrezred intézkedése jogszerű volt – emelte ki, hivatkozva a Fővárosi Ítélőtábla jogerős, elmarasztaló ítéletére.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.