Rendben a vagyonátadás

Munkatársunktól
2011. 06. 20. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Határidőre átadta az OTP Magánnyugdíjpénztár az állami rendszerbe visszalépő tagjai vagyonát az Államadósság-kezelő Központnak – közölte a pénztár tegnap a távirati irodával. A magánnyugdíjpénztár e folyamatra vonatkozó közleményéből többek közt az is kiderül, hogy a maradéktalanul és problémamentesen visszautalt vagyon piaci értéke – május 31-i árfolyamon számolva – 685 milliárd forint volt. A vonatkozó jogszabályoknak megfelelően a nyugdíjpénztár július 20-ig visszaigényli a tagoknak visszafizetendő összeget, majd ezt követően az augusztus 31-i határidőig minden volt nyugdíjpénztári tagnak eljuttatja az érintettet megillető kifizetést, valamint az elszámolásról szóló levelet. Az OTP Magánnyugdíjpénztár volt tagjai július 15-től a társaság honlapján tájékozódhatnak az őket megillető tagi kifizetések mértékéről. A nyugdíjpénztár több mint 18 ezer tagjának 40 milliárd forintos megtakarítását gyarapítja tovább a jövőben.
Június 2-án a Stabilitás Pénztárszövetség azt közölte, hogy rendben megkezdődött a magán-nyugdíjpénztári vagyon átadása. Az állami rendszerbe visszalépő pénztártagok után átutalandó teljes vagyon értéke az előzetes adatok alapján meghaladhatja a 2800 milliárd forintot, a visszalépő tagoknak kifizetendő összeg pedig a 260 milliárdot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.