Rendőrkézen a brutális gyilkosok

Hírösszefoglaló
2011. 06. 03. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elfogták a főváros IX. kerületében, az Ernő utcában elkövetett emberölés három gyanúsítottját – jelentette be tegnap Fülöp Valter, a fővárosi rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese. A 41 éves B. Józsefnét, a 31 éves M. Lajost és az 58 éves V. Bélánét azzal gyanúsítják, hogy április 24-én lakásában megöltek egy 82 éves asszonyt.
A tettesek felfeszítették a zárat és brutálisan bántalmazták az idős nőt, aki arccsont-, orrcsont- és állkapocscsonttörést szenvedett. A lakásból számottevő vagyontárgyat nem tudtak elvinni, mert az aszszony nagyon szerény körülmények között élt, 62 ezer forint volt a nyugdíja – közölte a távirati iroda.
A nyomozók előbb a takarítónőre bukkantak rá, aki néhány évvel ezelőtt bejárt a megölt asszonyhoz, és ismerte a kaputelefon kódját. Őt vasárnap délután a BRFK bevetési osztálya elfogta. Hétfőn hajnalban a férfi bűntársát, majd délután a másik feltételezett tettest is őrizetbe vették. Fülöp Valter elmondta, hogy a gyanúsítottak tagadják a bűncselekmény elkövetését. A ház közelében lévő ipari kamera felvételei segítségével azonban azonosították azokat a ruhákat, amelyeket az emberölés idején hordtak, és ezt meg is találták lakásukon. Emberölés megalapozott gyanúja miatt a rendőrség kezdeményezi a fogvatartottak előzetes letartóztatását, vizsgálják azt is, hogy megállapítható-e a különös kegyetlenség, illetve a nyereségvágy motívuma.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.