Rendőrkézen a pesterzsébeti rabló

Csibra Tibor
2011. 06. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elfogták a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) nyomozói a pesterzsébeti sorozatrablót, a 30 éves férfi május óta egy zálogházat, majd egy gyógyszertárat fosztott ki, utóbbit kétszer is – hangzott el a testület tegnapi sajtótájékoztatóján. Nyerges Béla, a BRFK rablási osztályának vezetője elmondta, hogy a gyanúsított mindhárom bűncselekményt beismerte, ugyanakkor kellemetlen meglepetésben lesz része: a terhelt két-három éves büntetésre számított, amikor elfogták, és vallomást tett, ám a tavaly óta hatályos három csapás nevű törvény értelmében húsz év szabadságvesztés vár rá. Nyerges Béla hangsúlyozta, hogy a bíróságoknak hasonló esetekben nincs mérlegelési lehetőségük, a legszigorúbban kell eljárniuk a visszaeső bűnözőkkel szemben. Az őrizetbe vett sorozatrabló ellen korábban szintén vagyon elleni bűncselekmények miatt jártak el többször a hatóságok, így az ő esetében is a három csapás értelmében fognak majd ítélkezni.
A májusban szabadult gyanúsított kézre kerítésében fontos szerepük volt a patikusoknak és a járókelőknek, akik tájékoztatták a nyomozókat a terhelt menekülési útjáról és öltözetváltásáról.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.