Robbantással fenyegettek?

Munkatársunktól
2011. 06. 12. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Robbantással fenyegették meg ismeretlenek a napokban az Electrolux Lehel Kft. jászberényi gyárát, az üzemben fokozott ellenőrzéseket vezettek be – írta Jász-Nagykun-Szolnok megye internetes portálja, a Szoljon.hu. A lap úgy tudja, hogy a céghez egy e-mail érkezett, amelyben az üzenet feladói azt közölték, hogy a létesítmény területén található gáztöltő állomáson fognak robbantani. Takács János, az Electrolux Lehel Kft. vezérigazgatója a Szoljon.hu-nak nem kívánta sem cáfolni, sem megerősíteni a tervezett szabotázsakciót, és nem szolgált részletekkel a cégnél alkalmazott szigorú biztonsági intézkedésekről. A portál megkereste a jászberényi rendőrséget és a tűzoltóságot is az ügyben, de a két testület szerint abban csak az Electrolux jogosult nyilatkozattételre. A tűzoltóság egyik vezetője ugyanakkor elismerte, hogy a vállalat segítséget kért tőlük a közelmúltban.
A Szoljon.hu szerint elgondolkodtató, hogy az Eletrolux már a második skandináv érdekeltségű világcég, amelyet a közelmúltban hasonló módon megfenyegettek, így az is elképzelhető, hogy a vállalatokat szervezett csoportok támadják. Nemrég a bútorgyártással foglalkozó IKEA Hollandiában, Belgiumban és Franciaországban található üzleteiben robbantottak fel ismeretlenek petárdákat.
A rendőrség lapunknak későbbre ígért tájékoztatást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.