Róna szerint hibás termék a devizahitel

Hírösszefoglaló
2011. 06. 20. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha a Magyar Szociális Fórum kerekasztalának gondozásával létrejön a hitelkárosultak pertársasága, Róna Péter közgazdász örömmel támogatja azt, és kész közreműködni a kártérítési kereset elkészítésében – áll a szakember Oxfordból küldött üzenetében. Ebben Róna Péter megerősíti, hogy véleménye szerint a devizahitelezés alapvetően hibás gyakorlat, a devizahitel pedig egy olyan hibás termék, amelyre szakmai alapon nincs elfogadható magyarázat.
A szociális kerekasztal a devizaalapú szerződésekre mint hibás banki termékekre alapozott kereset benyújtását még csütörtökön ítélte járható útnak. Véleményük szerint a hitelkárosultaknak a hitelezők által nekik okozott károk miatt kártérítésben kell részesülniük. Emiatt azt javasolják, hogy az érintettek alakítsanak pertársaságot, és döntsenek arról, mi a legjobb lépés közös igényük érvényesítésére. A szociális fórum az ügy segítése érdekében már felkérte a céllal egyetértő jogászokat és ügyvédeket is, hogy szakmai tudásukkal és hozzáértésükkel segítsék a pertársaságot célja elérésében. Az érintettek az egyeztetéseket a jövő héten kezdik meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.