Ronaldo gól nélküli búcsúja

Munkatársunktól
2011. 06. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Végleg elment a Fenomén, vagyis inkább elgurult: Ronaldo magyar idő szerint tegnap hajnalban Sao Paolóban a románok ellen 98. alkalommal viselte a brazil futballválogatott mezét, mintegy negyedóráig az első félidő végén. Ezalatt három helyzetig jutott, de nem tudta belőni 68. gólját címeres mezben. – Bocsássatok meg, hogy nem találtam be az utolsó meccsemen. Köszönöm a szerető támogatásotokat az elmúlt évek során – mondta az ünnepelt a nagyszünetben a pálya közepén felállított mikrofonba. Majd két fiával tiszteletkört futott (kocogott), amelynek végén, súlyfeleslege miatt elég nehezen szedte a levegőt. A meccset Fred találatával a hazaiak nyerték a Razvan Lucescu lemondása után szakvezető nélküli románok ellen.
A vb- és Eb-címvédő spanyolok nem akarnak hibázni, az Egyesült Államok bostoni 4-0-s kiütése után Venezuelát páholták el (többek között Xavi nélkül) idegenben gyakorlatilag egy félidő alatt Villa, Pedro és Xabi Alonso találataival. Rosszabbul jártak a 2006-os világbajnok olaszok, akiket Liége-ben vertek 2-0-ra az írek. Az itáliai gárda mindössze két kapuralövést jegyzett a kilencven perc során.
Felkészülési mérkőzések: Ausztria–Lettország 3-1, Írország–Olaszország 2-0, Venezuela– Spanyolország 0-3, Ecuador–Görögország 1-1, Brazília–Románia 1-0, Kína–Koreai NDK 2-0.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.