Ronaldo Románia ellen búcsúzik

Munkatársunktól
2011. 06. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Túlzás lenne állítani, hogy ma dübörög tovább a labdarúgó Eb-selejtezők sorozata, hiszen a „magyaros” E csoport két találkozóján kívül még négyet rendeznek. Rangadó sincs köztük, az egyedüli komoly résztvevő a kvalifikáció során még százszázalékos Németország, amely az A csoportban Bakuban vizitál. A felek közötti kapocs az azeriek német szövetségi kapitánya, Berti Vogts. Az egykori Terriernek nincsenek jó napjai, miután csapata legutóbb kikapott a kazahoktól, néhány drukker számonkérés gyanánt megtámadta. A D jelű hatosban meglepően jó (legutóbb a franciákkal ikszelő) fehéroroszok Luxemburgot fogadják, az albánok pedig a boszniai Zenicára utaznak.
A felkészülési mérkőzések közül kiemelkedik a románok Sao Pauló-i vendégjátéka, de nem miattuk, hanem mert itt lesz utoljára, 98. alkalommal brazil válogatott az idén februárban visszavonult Ronaldo. A 34 éves Fenomén e búcsúmeccs előtt legutóbb öt éve, a 2006-os németországi vb negyeddöntőjében viselte a selecao mezét. A világ- és Európa-bajnok Spanyolország amerikai turnéja második állomásán (az elsőn kiütötte az Egyesült Államokat) Venezuelával találkozik. Holnap Montevideóban Uruguay visszavághat Hollandiának a tavalyi vb-elődöntő 3-2-es vereségéért. A hazaiak esélyeit növeli kiváló csatársora (Forlán, Cavani, Suárez) szereplése, valamint az, hogy az Oranjéből Sneijder, Van Bommel és Van der Vaart hiányzik.
Eb-selejtezők. A csoport: Azerbajdzsán–Németország; az állás: 1. Németo. 18 pont/6 mérkőzés, 2. Belgium 11/7, 3. Töröko. 10/6, 4. Ausztria 7/6, 5. Azerbajdzsán 3/5, 6. Kazahsztán 3/6. C cs.: Feröer-szigetek–Észtország; állás: 1. Olaszo. 16/6, 2. Szlovénia 11/7, 3. Szerbia 8/6, 4. Észto. 7/6, 5. Észak-Íro. 6/5, 6. Feröer 1/6. D cs.: Fehéroroszország–Luxemburg, Bosznia-Hercegovina–Albánia; állás: 1. Franciao. 13/6, 2. Fehéroroszo. 9/6, 3. Románia 8/6 (8-6), 4. Albánia 8/5 (4-4), 5. Bosznia-H. 7/5, 6. Luxemburg 1/6. Érdekesebb felkészülési mérkőzések: Brazília–Románia, Uruguay–Hollandia, Írország–Olaszország, Venezuela–Spanyolország, Japán–Csehország, Oroszország– Kamerun.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.