Roncsautóvala Forma–1-es versenyben

MTI
2011. 06. 12. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csak azokat hívják vissza a munka világába, akiknek munkát tudnak adni – közölte Orbán Viktor a Blikk olvasói által feltett kérdésekre válaszolva tegnap a napilap weboldalán. Annak a gyermekét egyedül nevelő ápolónőnek, akinek – mint írta – 12 óra munka után még másodállást kell vállalnia a megélhetéshez, a kormányfő azt felelte: kell még jó egy év, hogy a gazdaság teljesítményét arra a szintre tudják emelni, hogy ő is érezhesse a hasznát. „Utálok mentegetőzni, de higgye el, egy roncs autóba kellett beülnöm a választások után. Kell egy kis idő, hogy eredményt érjünk el a Forma–1-ben” – fogalmazott.
Kitért arra is, hogy csak azokat hívják vissza a munka világába, akiknek munkát tudnak adni. „És hamarosan mindenkinek tudunk majd adni” – hangsúlyozta Orbán, hozzátéve: az első kísérleti közmunkaprogramok a nyáron indulnak, januártól pedig tömegessé válnak, és akkortól lépnek hatályba a visszatérésre ösztönző szabályok is. A nyugdíj előtt állók számára a miniszterelnök szeretné bevezetni a – szociális konzultáció kérdőívén is szereplő – védett kor intézményét, mert – mint írta – nem emberséges, hogy nyugdíj előtt álló embereket utcára tegyenek, nem törődve azzal, mi lesz velük. Jelezte azt is: a kormány nem akarja csökkenteni az éves szabadságot.
Arra a kérdésre, hogy mennyit kell még aludni a plusz egymillió munkahelyhez, Orbán közölte: anynyi estét, amennyi 2020-ig hátravan. – Miért nem látni a dübörgő gazdaság első jeleit? – hangzott az egyik kérdés, amire Orbán úgy reagált: „Azért, mert nem dübörög. Éppen föltápászkodófélben van.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.