Röviden

Munkatársunktól
2011. 06. 09. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bérletrekord az Operában
Rekordmennyiségű, tizenkétezer bérletet adott el a Magyar Állami Operaház a bérletárusítás első nyolc napján. Az Opera vezetése a közönségbarát műsortervnek, valamint az újszerű és átütő kommunikációs kampánynak tulajdonítja az eladási rekordot. (V. E.)

Újabb rézfúvóssiker
Ismét nemzetközi díjat nyert az In Medias Brass, a rézfúvóskvintet tíz hónap alatt négy rangos szakmai elismerést kapott. Legújabb díjukat – három komoly verseny első helyezése után – Japánban
a 7. Oszakai nemzetközi kamarazenei versenyen vehették át, ahol második helyezést értek el a nívós mezőnyben. (E. V.)

Kelet-európai művek Barcelonában
Október elejéig látható a barcelonai kortárs művészeti múzeumban (Macba) a ljubljanai Arteast 2000+ gyűjteményéből válogatott Párhuzamos narratívák múzeuma című kiállítás, amely azzal a céllal mutat be a diktatórikus rendszerű kelet-európai országokban született műveket, hogy kiderítse, milyen volt az a művészeti rendszer (ha volt egyáltalán), amelyben ezek a művek megszülettek, bemutatkoztak és muzealizálódtak. A projekt keretében bemutatják a budapesti Artpool (Galántai György, Klaniczay Júlia) által létrehozott archívumot is, amely ma a korszak művészetének értékes információforrása. (A. A.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.