Röviden

MN
2011. 06. 19. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Vedd a magyart, védd a magyart”
A köztársasági elnök felesége, Schmittné Makray Katalin indítja útjára a Köztársasági Elnöki Hivatal által meghirdetett „Vedd a magyart, védd a magyart” programot. Az akció keretében a köztársasági elnök feleségével egy időben, pénteken 11 órakor tizennyolc megyei jogú város polgármestereinek feleségei, vagy a hivatal kiválasztott hölgy dolgozói a helyi piacon, a helyi zöldségesnél egyszerre vesznek majd magyar élelmiszereket, ezzel demonstrálva a hazai termékek vásárlásának fontosságát. (MN)

Adományozott az államfő
Schmitt Pál köztársasági elnök egyhavi jövedelmét ajánlotta fel az Összefogás az államadósság ellen alapba, amelynek létrehozásáról április elején döntött a kormány Rédly Elemér győri katolikus plébános javaslatára, illetve egymillió forintos kezdőtőke felajánlása után. (MTI)

Istentiszteletek, szentmisék
Pünkösd ünnepe alkalmából Erdő Péter bíboros vasárnap délelőtt az esztergomi bazilikában mutat be szentmisét. Bölcskei Gusztáv, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke a debreceni Nagytemplomban úrvacsorával egybekötött istentiszteletet tart. Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke pedig a budapesti Deák téri evangélikus templomban hirdet igét. (MTI)

Ötmilliós kártérítésre kötelezték Meggyest
Jó hírnév megsértése miatt egyetemlegesen ötmillió forint nem vagyoni kártérítés megfizetésére kötelezte Meggyes Tamás volt esztergomi fideszes polgármestert, az Esztergomi Televíziót és az Ehír Kft.-t a Komárom-Esztergom Megyei Bíróság. Az elsőfokú ítélet szerint Meggyes valótlanul állította, hogy korábbi kampányfőnöke megvesztegetett egy önkormányzati képviselőt, és kapcsolatba hozható házának felgyújtásával. (MTI)

Digitális ügyintézés a Hegyvidéken
Június 14-től kezdi meg munkáját az első magyar internetes önkormányzati ügyfélszolgálat a XII. kerületben – jelentette be tegnap Pokorni Zoltán fideszes polgármester. Az online ügyfélkapcsolati rendszer segítségével ezentúl nem szükséges minden ügyben személyesen befáradni a hivatalba. A polgárok akár az otthoni fotelből is élőben beszélgethetnek az operátorokkal, akik webkameráik segítségével láthatók lesznek. Velük az ügyintézéshez szükséges digitális dokumentumok is cserélhetők, és segítség kérhető tőlük bármilyen önkormányzati ügyben. (Sz. Zs.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.