Röviden

MN
2011. 06. 17. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Moldovai ismétlés
Chisinau. A két hét múlva rendezendő második fordulóban dől el Chisinau polgármesterének kiléte. A moldovai választási iroda a vasárnapi helyhatósági választásokon leadott szavazatok feldolgozása után közölte, Igor Dodon, a kommunisták polgármesterjelöltje a voksok 48, míg a posztot jelenleg betöltő liberális Dorin Chirtoaca 46 százalékát gyűjtötte be, így ketten csapnak össze a tisztségért. (R. Sz.)

Kitartó dánok
Koppenhága. A dán kormány tegnap visszautasította az Európai Bizottság nyilatkozatát, amely felszólította a skandináv országot a határain történő vámellenőrzés megszüntetésére. (MTI)

Képtelen javaslat
Bukarest. Képtelenségnek, politikai fogásnak minősítik a Romániai Magyar Demokrata Szövetség kolozsvári tisztségviselői az egyik román liberális honatya javaslatát, amely szerint a város önkormányzata fizesse vissza azt a 400 ezer eurót, amivel Magyarország hozzájárult a Mátyás-szoborcsoport restaurálásához. A Mátyás-szoborcsoport tavaly év végén befejeződött felújítása körülbelül 800 ezer euróba került, az összeget fele-fele arányban állta a magyar és a román kormány. (MTI)

Bővülő oktatás
Bákó. A kelet-romániai Bákó megyében immár huszonöt csángók lakta településre terjed ki a Moldvai Csángómagyarok Szövetsége által működtetett magyaroktatási rendszer. Néhány hete már a Szőlőhegy községhez tartozó Bahánán is magyarul tanítják az elemista korú gyerekeket. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.