Röviden

Munkatársainktól
2011. 06. 17. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra is tartható a hiánycél
Az államháztartás – helyi önkormányzatok nélküli – 2011. május végi hiánya 724,2 milliárd forint lett, amely az éves előirányzat 105,4 százalékát jelenti – közölte tegnap a Nemzetgazdasági Minisztérium. 2010-ben az államháztartás központi alrendszerének május végi deficitje 736,2 milliárd forint volt, amely az éves teljesítés 84,6 százaléka. A tárca szerint mindezek együttesen biztonságosan tarthatóvá teszik a 2011-es költségvetés 2,94 százalékos hiánycélját. (D. L.)

Büntetni lehet a zajszennyezésért
Az Európai Parlament tegnap Strasbourgban úgy döntött, hogy lehetővé teszi a tagállamoknak, hogy az úthasználati díjon felül a kamionoknak fizetniük kelljen az általuk okozott lég- és zajszennyeződésért. A parlament által jóváhagyott irányelv biztosítani fogja, hogy a befizetett összegeket a közlekedési rendszer teljesítményének javítására és a szennyeződés csökkentésére fordítsák. 2014. január 1-jétől ugyanakkor a legkevésbé szennyező motorokkal felszerelt kamionokat mentesítik a légszennyezési illetékektől. Az új díjak kivetése a tagállamok számára nem kötelező, arról maguk döntenek egy közös módszer alapján.(L. I.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.