Röviden

MTI
2011. 06. 19. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Támogatás Bengázinak
Abu-Dzabi. Harmadszor ült össze tegnap a líbiai válsággal foglalkozó összekötő csoport, hogy megvitassa a felkelők támogatásának módozatait és a Moammer el-Kadhafi líbiai vezető utáni korszak előkészítését. Franco Frattini olasz külügyminiszter közölte, hogy Olaszország 300-400 millió eurónyi készpénzt és üzemanyagot bocsát a lázadók rendelkezésére. Az összesen beígért 1,3 milliárdos összeg azonban elmarad a lázadók 3 milliárdos elvárásától. (MTI)

Moszkva nem akar szíriai határozatot
Moszkva. Oroszország ellenzi, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa határozatot fogadjon el Szíriáról, tekintettel a korábban Líbiáról hozott BT-határozat tág értelmezésére – jelentette ki tegnap Alekszandr Lukasevics, orosz külügyi szóvivő. Közben a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség feljelentette a BT-nél Szíriát egy reaktor titokban történt építése miatt, noha az objektumot Izrael 2007-ben már lerombolta. (MTI)

Újabb görög megszorítások
Athén. A görög kormány a részletek közlése nélkül tegnap öt évre szóló, 28,4 milliárd eurós megszorítócsomagot fogadott el, továbbá egy 50 milliárd eurós privatizációs tervet,
mivel ez feltétele annak, hogy Görögország megkapja a tavaly májusban felajánlott 110 milliárd eurós mentőcsomag újabb részletét. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.