Röviden

MTI
2011. 06. 08. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb bankcsőd
Újabb bank ment csődbe a múlt héten az Egyesült Államokban, az idén bezárt bankok száma ezzel 44-re emelkedett. A jelek szerint inkább a viszonylag kis pénzintézetek vannak bajban, míg a nagyobbak túljutottak a válságon. A napokban csődbe ment Washington állambeli First Heritage Bank is a kicsik közé tartozik. Az állami betétbiztosítási alap szerint a csődhullám tavaly tetőzött; a bezárt bankok száma 2010-ben 157-re emelkedett az egy évvel korábbi 140-ről. (MTI)

Tengeri konfliktus
Vietnam a feszültség szándékos növelésével vádolta meg Kínát egy tengeri incidens miatt, és tegnap közölte, hogy haditengerészete mindent meg fog tenni az ország jogainak megvédéséért. Az ügy előzménye, hogy kínai hadihajók a héten megakadályoztak egy vietnami olajkutató hajót a felmérésekben a Dél-kínai-tengeren, 120 kilométerre a vietnami, 600 kilométerre a kínai partoktól. (MTI)

Még egy francia szexbotrány
Lemondott Georges Tron, a francia kormány közszolgálati ügyekért felelős államtitkára, akit öt nappal ezelőtt szexuális zaklatással vádolt meg két nő. Bár tagadja a vádakat, a Nemzetközi Valutaalap volt vezérigazgatója, a New Yorkban nemi erőszakkal vádolt, szintén francia Dominique Strauss-Kahn hasonló ügye nyomán az államtitkár helyzete tarthatatlanná vált. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.