Röviden

MTI
2011. 06. 19. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Versenyképes lesz a MÁV?
Meg kell szüntetni a magángépjármű-használat munkáltatói támogatását, ugyanakkor lehetővé kell tenni, hogy a cégek közterhek nélkül, költség címén vásárolhassanak közösségi közlekedési bérletet dolgozóiknak – jelentette ki csütörtökön egy konferencián Lantos Csaba, a MÁV igazgatósági tagja. A közgazdász ötszázalékos áfakörbe sorolná a helyközi vasút- és a helyi tömegközlekedést, és átlagosan 30 százalékkal mérsékelné a tarifákat, s csökkentené a kedvezményeket. (MTI)

Szerbek fúrnak a makói gázért
Szándéknyilatkozatot írt alá a Falcon magyarországi cége, a TXM a szerb NIS-szel a Makói-árokban található gázmező megfúrására. Robert Macaulay, a Falcon vezérigazgatója a kockázatos és drága munkálatok költségeinek megosztását reméli a megállapodástól. A NIS ügyvezetője, Kirill Kravcsenko azt reméli, hogy a két cég együtt igen hatékonyan tud majd együtt dolgozni. Ennek során a szerb cég három kutat fúr a jövő év végéig. (MTI)

Becsey Zsolt-cikk a világlapban
A magyar kormány nem az unióban szokásos megszorításokkal akar kitörni a válságból, hanem a fenntartható fejlődésre és a munkahelyteremtésre helyezi a hangsúlyt – jelentette ki az amerikai The Wall Street Journal európai kiadásában az NGM államtitkára. Becsey Zsolt hangsúlyozta, a kormány az adórendszer átalakításával, közmunkaprogramokkal, illetve a gazdaság gerincét adó vállalkozások helyzetbe hozásával igyekszik a gazdaságot fellendíteni, s jóléti reformmal csökkenti az állami kiadásokat. (MTI)

Félrevezette ügyfeleit a Taxi4
Valótlan állításokat fogalmazott meg reklámjaiban a Taxi4, s elhallgatta a kedvezményes tarifa igénybevételének feltételeit – adta hírül a Gazdasági Versenyhivatal csütörtökön. A versenyhivatal félmilliós bírságot szabott ki a cégre, mert tavaly szeptembertől meghirdetett 144 forintos viteldíjakcióját nem vezette be, illetve mert nem közölte, hogy a 2009–2010. évben hirdetett 184 forintos kilométerenkénti viteldíjat kizárólag telefonos rendelés esetén alkalmazzák. (H. P.)

Biztató jelek a turizmusban
A kilábalás jeleit mutatja a hazai turizmus a tavalyi mélypont után – jelentette ki a nemzetgazdasági tárca turisztikai főosztályának vezetője csütörtökön. A kereskedelmi szálláshelyek bevétele az év első
harmadában 8,8 százalékkal emelkedett, és elérte a 74 milliárd forintot, a hazai turisták száma 5-7, a külföldieké pedig 10 százalékkal haladta meg a tavalyi szintet. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.