Röviden

MTI
2011. 06. 08. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Polt a legfőbb uniós ügyész
Polt Péter magyar legfőbb ügyészt választotta elnökévé az uniós legfőbb ügyészek szervezete Rómában. Az uniós legfelsőbb bíróságok mellett működő szervezet az Európai Bizottság tanácsadó szerve, feladata, hogy a vádhatóságokkal kapcsolatos unión belüli fontos kérdéseket megvitassa. (MTI)

Nyert a jobboldal jelöltje Zuglóban
A Fidesz–KDNP jelöltje nyerte tegnap a főváros XIV. kerületi önkormányzatának egyéni képviselő-választását. Kovács Balázsra a megjelentek 44,9 százaléka szavazott – közölte az önkormányzat sajtószóvivője. Második helyen az LMP-s végzett (24,4 százalék), harmadik lett az MSZP (21,7), negyedik a Jobbik jelöltje (5). A Szabad Demokraták Szövetsége – Szabad Emberek Magyarországért Liberális Párt (SZDSZ – SZEMA) jelöltje csak a 7. helyen végzett 0,7 százalékkal, holott a korábbi önkormányzati ciklusban Zuglót Weinek Leonárd SZDSZ-es polgármester vezette. (MTI)

Stresszteszt Pakson
Megkezdődik a paksi atomerőműben az a biztonsági felülvizsgálat, amelyet az Európai Tanács írt elő az európai atomerőművek számára. Valójában nem teszik próbára a blokkokat, hanem elemzésekkel
mutatják ki, mit viselnének el, s a szélsőséges események hatásait hogyan lehetne kivédeni – közölte Hamvas István vezérigazgató. (MTI)

Tarlós védi a Zöld Pardont
Tarlós István, Budapest főpolgármestere fenntartja azon álláspontját, hogy a Zöld Pardon szórakozóhelyet nem szabad bezárni. Ezt többek között a Hoffmann Tamás XI. kerületi polgármesterrel való találkozásukkor mondta, miután a kerület vezetője a bezárás mellett érvelt. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.