Röviden

MN
2011. 06. 19. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Könnyedén
A papírformának megfelelően a Storcz Botond szövetségi kapitány által összeállított Kammerer Zoltán, Vereckei Ákos, Kucsera Gábor, Boros Gergely összetételű egység nyerte a férfi kajaknégyesek 1000 m-es futamát a Szegeden zajló válogatóversenyen. A kvartett magabiztosan előzte meg a Honvéd, az MTK és a Győr hajóját. Győzelmükkel Kammererék indulhatnak a jövő hét végi Európa-bajnokságon, s ha ott jól szerepelnek, akkor újabb hazai erőpróba nélkül az augusztusi szegedi világbajnokságon is.
A válogató ma folytatódik, és vasárnapig tart. (MN)

Újabb eltiltás
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség kiterjesztette Lilse Austinnak, az Észak- és Közép-Amerikát, valamint a karibi térséget tömörítő futballkonföderáció ideiglenes elnökének eltiltását, aki a határozat értelmében egyáltalán nem dolgozhat a sportágban. A barbadosi Austin azt követően vette át
a szervezet irányítását, hogy elődje, a trinidadi Jack Warner vesztegetési botrányba keveredett, ennek kapcsán május 29-én felfüggesztették. (MTI)

Montella: Catania
Vincenzo Montella lett az olasz labdarúgó-bajnokság első osztályában 13.-ként végzett Catania új vezetőedzője. (MTI)

Bölöni a PAOK-nál
Bölöni Lászlót nevezték ki a görög labdarúgó-bajnokságban negyedik helyen zárt PAOK Szaloniki vezetőedzőjének. A marosvásárhelyi születésű szakember kétéves szerződést kötött az Európa-lLigában is induló klubbal. Az 58 éves Bölöni játékosként 1986-ban BEK-nyert a Steaua Bukaresttel, és 108-szor szerepelt a román válogatottban. Edzőként legutóbb a francia Lensnál dolgozott. (MTI)

Bajnok Győr
Megvédte címét a Rába ETO a futsal NB I-ben: a győriek a finálé harmadik mérkőzésén is legyőzték – ezúttal 3-1-re – a Berettyóújfalu együttesét, és 3-0-s összesítéssel megnyerték a párharcot. (MTI)

Kővágó ötödik
Kővágó Zoltán 62,81 méteres dobással ötödik lett diszkoszvetésben az atlétikai Gyémánt-
liga-sorozat norvégiai viadalán Oslóban. A súlylökő Kürthy Lajos (20,20 méterrel) és a kalapácsvető Németh Kristóf (75,54) is világbajnoki és olimpiai B szintet ért el a celjei nemzetközi versenyen. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.