Röviden

MTI
2011. 06. 08. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Debütáló magyar fejlesztések
Európa legnagyobb e-egészségügyi rendezvényén, az eHealth Weeken mutatta be új, magyar fejlesztésű egészségmegőrző szolgáltatásait a Magyar Telekom közösen a Deutsche Telekommal és leányvállalatával, az ISH Informatika Kft.-vel. Pataki Róbert, a hazai távközlési cég stratégiai és üzletfejlesztési vezérigazgató-helyettese elmondta: az új technológiával olyan költséghatékony, orvosok munkáját könnyítő megoldásokat lehet kialakítani, amelyek lényegesen hozzájárulnak a betegek jobb minőségű ellátásához. (B. P.)

Döntöttek a biztonságról
Döntöttek az európai uniós tagországok távközlési miniszterei az Európai Hálózat- és Információbiztonsági Ügynökség (ENISA) mandátumának meghosszabbításáról. Nyitrai Zsolt infokommunikációért felelős államtitkár hangsúlyozta: egyetértés alakult ki az ügynökség jövőbeli modernizációjának alapelveiről is. (MTI)

Kiszállna a görög állam
A görög kormány tárgyalásokat kezdeményezett a német Deutsche Telekommal, vásárlásra kínálva az ország távközlési cégében még meglévő, 16 százalékos állami tulajdonrészt. A görög kormány múlt hétfőn jelentette be, hogy akár már júniusban csökkenti jelenleg 16 százalékos részesedését a távközlési cégben. A Deutsche Telekom jelenleg a Balkánon piacvezető OTE 30 százalékos tulajdonosa. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.