Röviden

MTI
2011. 06. 01. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zágráb esélye
Budapest. Martonyi János külügyminiszter szerint a horvát uniós csatlakozás időpontja tekintetében a következő napoknak döntő jelentőségük lesz. A miniszter szerint megvan az esélye annak, hogy Horvátország csatlakozási tárgyalásai lezáruljanak a magyar uniós elnökség végéig. A Welt am Sonntag német napilap arról számolt be, hogy az Európai Bizottság azt javasolja, Horvátország 2013. július 1-jétől legyen az EU tagja. (MTI)

Titkos tárgyalások
Hamburg. Német közvetítéssel és német földön titkos tárgyalások zajlanak az Egyesült Államok és az afganisztáni rendszer ellen harcoló tálibok között – adta hírül a Der Spiegel című hírmagazin. (MTI)

Szudáni harcok
Abyei. Az észak-szudáni hadsereg elfoglalta a mind Észak, mind Dél által magának követelt Abyei régió azonos nevű, legfontosabb városát. A lakók népszavazáson döntöttek az ország kettéválásáról. A szétválás hivatalosan júliusban lesz, de a kőolajban gazdag Abyei hovatartozása még nem dőlt el. (MTI)

Obama határozott
Megismételte az amerikai elnök az izraeli kormányfő által heves ellenkezéssel fogadott kijelentését, miszerint az izraeli–palesztin békemegállapodásnak az 1967-es határvonalakon kell alapulnia, amelyeket a felek kölcsönösen elfogadott területcserékkel módosítanának. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.