Röviden

MN
2011. 06. 02. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elhagyhatták a kórházat a sérültek
Kiengedték a budapesti Honvédkórházból azt a két katonát, aki a múlt heti afganisztáni balesetben könnyű sérüléseket szenvedett. A legsúlyosabb sérülésekkel hazaszállított katonát az intenzív osztályon ápolják, a másik súlyosan sérült katona is további ellátásra szorul. A közlekedési balesetben elhunyt két katonát kedden és csütörtökön temetik. (MTI)

Csoportos elbocsátás
Hatszáz munkavállalót érintő csoportos létszámleépítés szándékát jelentette be Böröcz István, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap vezérigazgatója. A közmédiát érintő döntés célja az adóforintok hatékony, átlátható felhasználása, a belső párhuzamosságok megszüntetése, a nézettség, hallgatottság növelése. (MTI)

Nem nyomoznak
Megszüntette a nyomozást a rendőrség Rodek Gyula, Szigetvár volt SZDSZ-es alpolgármestere ellen, akit hivatali visszaéléssel gyanúsítottak a kisvárost érintő hulladékszállítási vitával összefüggésben. A gyanú szerint a politikus visszaélt hivatali helyzetével, és túllépte hatáskörét, amikor a helyi képviselő-testület döntésével szemben nem a régi, hanem egy új szolgáltatóval kötött szerződést hulladékszállításra. A volt alpolgármester érdemi védekezést terjesztett elő az ellene folyó eljárásban, ennek alapján a rendőrség úgy ítélte meg, nem történt bűncselekmény. (MTI)

Koltai Gábor házi őrizetben marad
Három hónappal meghosszabbította az adócsalással és más bűncselekményekkel gyanúsított Koltai Gábor filmproducer és társainak házi őrizetét a napokban a bíróság. A gyanú szerint a mozifilmek forgalmazásával, értékesítésével foglalkozó társaságok offshore cégek beiktatásával, fiktív számlák felhasználásával 2,3 milliárd forinttal rövidítették meg a költségvetést. (MN)

Húszéves a segélyszervezet
Ha van egy szervezet, amely sokat tett az önkéntesség, a jószolgálati munka gondolatának és kultúrájának népszerűsítésért Magyarországon, akkor az a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet – hangsúlyozta Lévai Anikó, a segélyszervezet jószolgálati nagykövete. A szervezet húsz év alatt 34 országban több mint kétezer projektet hajtott végre, Magyarországon és a határokon túl ötvenféle szociális szolgáltatást nyújtanak, a fennállás óta közel húszmilliárd forint értékben végeztek hazai szociális-fejlesztő, illetve nemzetközi humanitárius és fejlesztő tevékenységet itthon és a világban. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.