Röviden

MN
2011. 06. 08. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy BL-győztes
A férfi kézilabda BL kölni döntőjében: Barcelona–Ciudad Real 27-24, a Barcelonában Nagy László egy gólt szerzett. (MN)

Feljutott a Diósgyőr
A labdarúgó NB II 28. fordulójában, a Keleti csoportban a listavezető Diósgyőr szombaton 1-0-s vereséget szenvedett Mezőkövesden, így a találkozó lefújásakor még elmaradt a miskolci klub bajnokavatása. Egy órával később viszont már ünnepelhettek a diósgyőriek, amikor megtudták, hogy a Nyíregyháza 3-1-re kikapott Vácon. A Diósgyőr így már biztos első, és feljutott az élvonalba. A borsodi együttes tavaly esett ki az NB I-ből, azaz egyből sikerült visszakerülnie az első osztályba, miután két fordulóval a zárás előtt hat pont az előnye a második Mezőkövesddel szemben, de riválisánál hárommal több sikere révén már bajnok. A Nyugati csoportban a Pécs hazai pályán 3-0-s győzelmet aratott a Győr II. csapata felett, így megelőzte a forduló előtt éllovas Videoton II. együttesét, amely otthon 1-0-ra kikapott a Budaörstől. (MN)

Egyedül Blatter
Joseph Blatter elnököt tisztázta, míg a szerdai tisztújító közgyűlés előtt három nappal az elnökjelöltségtől visszalépett Mohamed bin Hammamot ideiglenesen felfüggesztette a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) etikai bizottsága. Az elnökválasztáson Blatter az egyedüli jelölt. (MTI)

Arany és ezüst
A magyar nők aranyérmet, a férfiak ezüstöt nyertek a szarajevói teke-vb-n. (MTI)

Moszkvában második
Joó Abigél (78 kg) ezüstérmes lett a cselgáncsozók olimpiai kvalifikációs sorozatába tartozó moszkvai Grand Slam-viadalon. (MN)

Demeter Vk-bronza
Demeter Bence bronzérmes lett az öttusázók kínai Világkupa-versenyén, Csengtuban. (MN)

Visszavágtak
A pénteki négy játszmában elveszített mérkőzés után szombaton a magyar válogatott 3-1-es sikerrel visszavágott a házigazda izraeli csapatnak a női röplabda Euroligában. (MTI)

Csepeli siker
A labdarúgó NB III-ban szereplő Csepel FC egyetlen európai résztvevőként megnyerte a FIFA által szervezett, 16 együttes részvételével rendezett palesztinai nemzetközi tornát. (MTI)

Loeb a leggyorsabb
A francia Sébastien Loeb nyerte a rali-vb 6. futamát Argentínában. (MTI)

Lapzárta után
A totóban az 1. és a 12. helyes tipp 1-es, a többi meccs lapzárta után ért véget. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.