Röviden

MN
2011. 06. 02. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bezár vidéken a Cetelem
Bezárja szegedi és debreceni fiókját a Cetelem Bank. A Szegedcafé.hu hírportál közlése szerint ennek oka, hogy a francia anyacég központosítani kívánja szolgáltatásait úgy, hogy minden érintett országban egy-egy call centert alakít ki. A bezárások több ezer embert érintenek, ugyanis a Cetelem jelenleg több nagy elektrotechnikai áruházzal és bolttal is szerződésben áll. (MN)

Tizenhárommillió volt az átkeresztelés
Csaknem 13 millió forintba kerül az államnak, hogy a Ferihegyi repülőtér hivatalos neve Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér lett; erről a nemzeti fejlesztési miniszter tájékoztatott az MSZP-s Józsa István írásbeli kérdésére adott válaszában. Fellegi Tamás közölte, az állami büdzsét csak a légikikötő átnevezésének költségei terhelték. (MTI)

Bánya nyílhat Ózdon
Két évtized után újra megnyílhat Ózd farkaslyuki térségében a mélyművelésű szénbánya. Az Észak-Magyarország közlése szerint már csak néhány hetet kell várni, hogy a befalazott Gyürki-táró bejáratát újra kibontsák. Ha minden jól alakul, 1000-1200 embernek adna munkát a bánya. A kitermelhető szénvagyon több mint 12 millió tonna. (MTI)

Schröder a Gazprom élén?
Gerhard Schröder bekerülhet a Gazprom igazgatótanácsába – közölte a Vedomosztyi című lap. Az egykori német kancellár neve Medvegyev elnök rendelete kapcsán merült fel, amely szerint az állami cégek igazgatótanácsából távozniuk kell az állami tisztségviselőknek. A lap szerint Schröder ideális jelölt, évek óta dolgozik az Északi Áramlat gázvezeték megvalósulásán (MTI)

Romlott Japán hitelképessége
A japán gazdaság váratlan mértékű visszaesése ront az ország hitelképességén, és akár a szigetország hosszú távú növekedési pályáját is negatívan befolyásolhatja – írta heti jelentésében a Moody’s hitelminősítő. A szervezet szerint az első negyedévi 3,7 százalékos éves visszaesés jelentősen rosszabb volt, mint amire számítani lehetett, és ez a negatív trend folytatódhat a második negyedévben is. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.