Röviden

MN
2011. 06. 03. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kevesebb a néző
A tavalyihoz képest nyolc százalékkal csökkent az átlagnézőszám a labdarúgó NB I-ben. A Hivatásos Labdarúgók Szervezete honlapján közzétett statisztikákból kiderül, a 2010/11-es idény 239 mérkőzésére (a nyolcadik fordulóban az Újpest–Szolnok összecsapást zárt kapuk mögött rendezték meg) összesen 662 125 belépőt adtak el, ami átlagosan 2770 nézőt jelent. Az egy évvel korábbi adatok alapján ez nyolcszázalékos visszaesést jelent a 2999-es átlagról. A legtöbb nézőt továbbra is a Ferencváros vonzza: hazai környezetben a végül bronzérmes zöld-fehérek nézőszáma még emelkedett is a tavalyihoz képest, 4745-ről 5380-as átlagra. A legalacsonyabb átlagnézőszám a kiesett MTK csapatáé, 1040 szurkolóval. (MN)

Kovács Antal lett az ASE elnöke
A cselgáncsban 1992-ben olimpiai, egy évvel később világbajnoki címet is szerzett Kovács Antalt választották meg az Atomerőmű SE új elnökévé a paksi egyesület tegnapi küldöttközgyűlésén. Kovács Antal megtartotta ügyvezetői tisztségét is. (MN)

Emlékérmesek
Budapest-emlékérmet adott át a Ferencváros KEK-győztes női kézilabdázóinak Tarlós István, Budapest főpolgármestere, aki kiemelte, hogy 33 évvel ezelőtt Elek Gábor vezetőedző édesapja, Elek Gyula vezette legutóbb KEK-győzelemig a zöld-fehéreket. (MN)

Halhatatlanok
Csollány Szilvesztert és Ónodi Henriettát beválasztották a Magyar Tornaszövetség Halhatatlanjainak Klubjába. Csollány a 2000-es sydneyi olimpián gyűrűn, Ónodi az 1992-es barcelonai ötkarikás játékokon ugrásban győzött, mindketten nyertek vb-t és Eb-t is. Tagjai lettek a Halhatatlanok Klubjának a két kiválóság edzői, Szólás Nándor, Limperger István és Vereckei István, illetve Unyatyinszki Mihály és Unyatyinszkiné Karakas Júlia, s a korábbi női szövetségi kapitány, Lukács József is. (MN)

Contador száguld
A Giro d’Italia kerékpáros-körversenyen a spanyol Alberto Contador a hétfői pihenőnap után tegnap két másodperc híján öt percre növelte előnyét az összetettben, miután megnyerte a 12,7 km-es hegyi időfutamot. (MN)

Vajda: Salamanca
A női kosárlabda-válogatottunkkal Eb-pótselejtező előtt álló Vajda Anna egyéves szerződést írt alá az Euroliga-címvédő spanyol Salamancához. (MTI)

Pirlo a Juventusban
Andrea Pirlo az olasz bajnok Milan labdarúgócsapatától a rivális Juventushoz szerződött. A 32 éves világbajnok tíz évig játszott a piros-feketéknél. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.