Röviden

MTI
2011. 06. 03. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mea Culpa
Vigh
Bocsánatot kért tévedéséért Harold Camping amerikai vallásvezető, akinek számítasi szerint múlt szombaton kellett volna bekövetkeznie a világvégének. Istennek hála, a „próféta” nem jó matematikából.

Nemzetközi vizsgálat Japánban
Az ENSZ atomenergiai szakértői vizsgálják a fukusimai nukleáris katasztrófa körülményeit, a 18 fős csoport pénteken látogat el a március 11-i földrengésben és szökőárban megrongálódott erőműbe. Tokióban tegnap jelentette be az atomerőmű üzemeltetője, hogy a természeti csapás idején üzemben lévő három reaktorban már a baleset kezdeti szakaszában részlegesen leolvadtak a fűtőelemek. (MTI)

Végzetes mulasztás
Segítségnyújtás halált okozó elmulasztása miatt indult eljárás egy bősárkányi férfi ellen, aki vasárnap ittasnak vélte egyik nőrokonát, holott az nagy mennyiségű gyógyszert vett be. A férfi a falu belterületén talált rá a 29 éves, eszméletlen nőre, a házához hajtott vele, majd az autóban hagyva munkába ment. A már halott nőre másnap reggel dolgozni induló rokonai figyeltek fel. (MTI)

Elítélt rendőrök
Helybenhagyta a Pécsi Ítélőtábla tegnap annak a három Tolna megyei rendőrnek a büntetését, akiket első fokon felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek, mert 2009-ben bántalmazták egy bűncselekmény tanúját és gyanúsítottját. A rendőröket társtettesként elkövetett kényszervallatás, közokirat-hamisítás és testi sértés miatt ítélték el. (MTI)

Ismét ellenőriznek az osztrák határon
Ideiglenesen visszaállítják Ausztria teljes határszakaszán a légi, a vízi és a közúti határellenőrzést, az intézkedés a Világgazdasági Fórum idején, 2011. június 4–9. között érvényes. A Külügyminisztérium felhívja a magyar állampolgárok figyelmét, hogy az intézkedés miatt megnő az Ausztriába tervezett utazás ideje. (M. N.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.