Röviden

R. Kiss Kornélia
2011. 06. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kitüntették Kerényi Miklós Gábort
A Budapesti Operettszínház igazgatójának, Kerényi Miklós Gábornak ítélte az idei Kálmán Imre-emlékplakettet Siófok önkormányzata és a zeneszerző emlékét ápoló alapítvány. A múlt hét végi balatoni díjátadón Kerényi Miklós Gábor bejelentette: jövő év júliusában, Siófokon, Kálmán Imre szülővárosában rendezik meg a Kálmán Imre Nemzetközi Karmesterverseny döntőjét. (G. J. A.)

Mádl Ferencre emlékeznek
Először szólal meg péntek este az új nagyorgona a pécsi Kodály Központban. Varnus Xaver orgonaművész Mádl Ferenc emlékének ajánlja a koncertet. Szintén pénteken lesz a Millenáris Teátrumban a Csillagszemű táncegyüttes évadzáró gálaműsora, ahol bemutatják Timár Sándor Erkel-díjas koreográfus legújabb, a Liszt Ferenc-emlékév alkalmából készített alkotását. Az együttes ezzel a koreográfiával búcsúzik a volt köztársasági elnöktől. (R. K. K.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.