Röviden

MTI
2011. 06. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyomozás az agrárkamaránál
Elrendelte a nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Magyar Agrárkamaránál történt visszafoglalkoztatás ügyében – értesült lapunk. Az ügyben Budai Gyula tett feljelentést ismeretlen tettes ellen. Beadványában az elszámoltatási kormánybiztos megállapította, a kamara, s annak főtitkára, Ebele Ferenc között létrejött munkaszerződések a jó erkölcsbe ütköző, a jogszabályok megkerülését célzó, a munkavállaló részére jogosulatlan előnyöket biztosító megállapodások. (D. Z.)

Majd válaszol az Alstom
Szerdáig válaszol az Alstom a metrókocsik ügyében elküldött, a cég francia vezetőjét Budapestre hívó levelemre – közölte Tarlós István. Az Alstom közleményében „örömmel fogadta” a meghívást. A főpolgármester megerősítette: ez az utolsó esély, a cégvezetőn kívül mással nem tárgyal. A tavaly októberben nem teljesítés miatt felbontott 65 milliárd forintos, felerészt kifizetett szerződés bankgaranciája ügyében ugyancsak szerdán hirdetnek ítéletet a franciaországi Versailles-ban. A Főpolgármesteri Hivatal közben bejelentette: a szombati tengelytörés után leállított fogaskerekű vasút újra forgalomba áll. (Sz. Zs.)

Elnököt választanak
Fazekas Sándor (képünkön) kapta a legtöbb szavazatot a Fővárosi Bíróság elnöki posztjára a tegnapi összbírói értekezleten, ahol az elnöki pályázatokról nyilvánítottak véleményt. Fazekast 291, Szemán Felicitászt 159, Péntek Lászlót 158 bíró tartja megfelelőnek a vezetői posztra, amelyről a Legfelsőbb Bíróság és az Országos Igazságszolgáltatási Tanács elnökei döntenek. (MTI)

Hazamenne Budaházy György
Budaházy György szabadlábra helyezését kérte ügyvédje, elsősorban védence gyermekeire hivatkozva a terrorcselekmények vádjával folyó büntetőper tegnapi tárgyalásán. (MTI)

Tulajdonosváltás a Metropolnál
A Megapolis Media Zrt. vásárolja meg a magyarországi Metropol újságot kiadó céget. A Metro International S.A.-val (Metro) kötött megállapodásról tegnap tájékoztatta az MTG Metro Gratis Kft. az MTI-t. Közleményük szerint a Metro egyben franchise-megállapodást kötött az új tulajdonossal. A Metropolt kiadó cég ügyvezetője elmondta: az új tulajdonos nem tervez személyi változásokat a lapnál, és a lap szerkezetét sem módosítaná, vagyis az olvasó az eddig megszokott újságot kapja. Hivatal Péter hozzátette: várható azonban a terjesztési pontok számának bővítése, s a tervek szerint a lap több vidéki helyszínre jut majd el. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.