Röviden

MN
2011. 06. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hazánk lehetne Európa motorja
Matolcsy György szerint Magyarország és a Kárpát-medence a XXI. század elején megszülető új európai gazdaság motorjává válhat. A nemzetgazdasági miniszter egy fórumon elmondta: a térségben felépíthető a kitörést jelentő gazdaságpolitika. (MTI)

Matolcsynál járt dr. Balsors
Nouriel Roubini, a borúlátó elemzéseiről híres közgazdász, aki már jóval a kitörése előtt megjósolta a pénzügyi válságot, ma látogatást tett a Nemzetgazdasági Minisztériumban, ahol Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterrel és munkatársaival folytatott megbeszélést. A találkozón szó esett néhány nagy tagállam adósságkezelésének irányáról. A nemzetgazdasági miniszter bemutatta a kormány gazdaságpolitikai célkitűzéseit, az eddig megtett lépéseket. (MN)

Kihallgatták a volt minisztert
A rendőrség hallgatta meg Szabó Imre volt környezetvédelmi minisztert és az előző szocialista kormány zöldtárcájának több munkatársát is csütörtök este egy szlovákiai szén-dioxid-kibocsátási kvótaüggyel kapcsolatban – erősítette meg a Hvg.hu-nak a portál információját volt miniszter. 2008-ban a szlovák kormány a piaci értékhez képest fél áron értékesített egységeket. Később arra hivatkoztak, hogy az ár
a környező országokkal történt megegyezés során alakult ki. Szabó Imre szerint nem volt ilyen paktum. (D. L.)

Fizetésképtelen a porcelángyár
Fizetésképtelenné vált a hollóházi porcelángyár, a cég ellen felszámolási eljárás indult. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő többségi tulajdonában lévő cég bizonyos tevékenységeit a Hollóházi Hungarikum Közhasznú Nonprofit Kft. viheti tovább, szűkített üzemméret mellett, de fenntartható módon. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.