Röviden

MN
2011. 06. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Risztov rekordja
Saját nyolcéves országos csúcsát (16:21.82 p) döntötte meg női 1500 méteres gyorsúszásban Risztov Éva, aki 16:13.00 perc alatt ért célba tegnap a Szlovák Grand Prix-n. (MTI)

Hanga, Honti, siker
Az Albacomptól a Manresához szerződött Hanga Ádám, illetve a Sopronból Valenciába igazolt Honti Kata lett az elmúlt idény legjobb kosarasa. A férfiaknál a szolnoki Pór Péter, a nőknél a soproni Székely Norbert a szezon edzője. A hazai szövetség döntése szerint évente kétszer ellenőrzik majd, van-e tartozásuk a kluboknak, három külföldi játékos lehet a mérkőzésekre nevezett 12-es keretben. Női válogatottak Eb-felkészülési mérkőzésén, Sopronban: Magyarország– Szlovákia 71-62. (MN)

Ketten a tucatban
A müncheni evezős Világkupán a kormányos nélküli ketteseknél Simon Béla és Juhász Adrián
3. lett az időfutamban, normál súlyú kétpárban Szabó Katalin és Gyimes Krisztina a reményfutamból jutott a legjobb 12 közé, a Varga Tamás, Galambos Péter és a Hajdú Zsuzsa, Alliquander Anna könnyűsúlyú kétpár kiesett. (MTI)

EHF-kupát ért
Férfi kézilabda NB I, az 5. helyért: Balatonfüred–Csurgó 26-24, a Füred EHF-kupainduló. (MN)

Rendőri készültség
Labdarúgó NB II, 28. forduló, Keleti csoport: MTK II–DVSC II 1-0; Nyugati cs.: Kaposvölgye– Szigetszentmiklós 2-1. Ha a Keleti csoport tabelláját 8 pont előnnyel vezető Diósgyőr ma Mezőkövesden nyer, feljut az NB I-be. Több ezer miskolci szurkoló érkezik, a rendőrség megerősített létszámmal biztosítja a mérkőzést. (MN)

Kezdetnek kikaptak
Női röplabda Euroliga, B cs.: Izrael–Magyarország 3-1. (MTI)

Erősít a Honvéd
A Vasassal idén ezüstérmet, előtte négy aranyat szerzett Kovács Róbertet leigazolta a Honvéd vízilabdacsapata. (MN)

Négyből három
A négy magyar indulóból három – Kasza Róbert, Tibolya Péter és Demeter Bence – jutott be a férfidöntőbe a csengtui öttusa Vk-versenyre; Németh Róbert kiesett. (MN)

Kolonics-kiállítás
Budapest, Győr és Dunaújváros után június 17-ig a Debrecen Plazában látható a 2008-ban elhunyt kenuslegenda életét feldolgozó Kolonics, a sportlegenda című kiállítás. (MN)

Olasz szakasz
Az olasz Paolo Tiralongo nyerte a Giro d’Italia kerékpárverseny 19. szakaszát, összetettben
a Girón 2008-ban bajnok spanyol Alberto Contador áll az élen, aki a győztessel azonos idővel 2. lett. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.