Röviden

MN
2011. 06. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Havas Ágnes a filmalap élén
Bejegyezte a cégbíróság a Magyar Nemzeti Filmalapot, amelynek vezetője átmeneti időre Havas Ágnes lett, Andrew G. Vajna kormánybiztos eddigi tanácsadója. A filmes szakembert minden bizonnyal Vajna váltja a poszton, amint lejár a kormánybiztosi megbízatása. (MTI)

Ünnepnap a magyar nyelvnek
Idén már megünnepelhetjük a magyar nyelv napját: az erről szóló országgyűlési határozati javaslatot a parlament még a tavaszi ülésszakban elfogadhatja – jelentette be tegnap Hammerstein Judit, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium kultúráért felelős helyettes államtitkára. Az ünnep november 13-ra eshet. Ezzel a nappal lett hivatalossá Magyarországon a magyar nyelv az államigazgatásban és a közoktatásban, felváltva a latint. (MTI)

José Saramago utolsó regénye
Jövőre kiadják Spanyolországban José Saramago utolsó, befejezetlenül maradt munkáját. A Nobel-díjas portugál író ezen a regényen dolgozott, amikor 87 esztendős korában, egy évvel ezelőtt elhunyt. (MTI)

A Bécsi Napló lapbemutatója
A magyar emigránsok kéthavonta megjelenő magyar nyelvű kulturális lapja, a Bécsi Napló munkatársai mutatják be újságjukat és idézik fel az elmúlt 32 év eseményeit ma délután 18 órakor a Litea könyvesboltban, a Budapest I., Hess András tér 4. szám alatt. (K. A.)

POSZT: fórum a mustra jövőjéről
A keddi számunkban megjelent Brecht, gulág, Szutyok című írásunkban tévesen szerepelt a POSZT jelenéről és jövőjéről szóló beszélgetés időpontja. A fórumot holnap délután öt órától rendezik meg a Pécsi Kulturális Központban. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.