Röviden

MTI
2011. 06. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kormányhatározat a nemzeti filmalapról
A Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent a kormány határozata a Magyar Nemzeti Filmalap létrehozásáról. A többi közt egy új gazdasági társaság megalapítását és a nemzeti filmvagyont érintő stratégia kidolgozását írja elő. A magyar filmgyártás és filmforgalmazás állami feladatait ellátó gazdasági társaságot a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV Zrt.) hívja életre. A határozat rendelkezett a költségvetésben a magyar film támogatására elkülönített 1,625 milliárd forint átcsoportosításáról is az MNV Zrt. részére. (MTI)

Pannonhalmi felújítás
Négy ajánlattevő közül nettó 412,3 millió forintos árral a Laki Épületszobrász Zrt. nyerte a Magyar Bencés Kongregáció Pannonhalmi Főapátság által kiírt közbeszerzést, amely a bazilika felújítását és az új látogató bejárat megépítését foglalja magába. Az 575 négyzetméteres bazilikának fel kell újítani a fűtését és az elektromos rendszerét, ki kell cserélni a kőburkolatát és restaurálni kell a 910 négyzetméternyi freskót. A további feladatok közé tartozik új oltár és keresztelőkút készítése is. (MTI)

Humoralista a Stefánián
Ma este Sándor Györggyel találkozhatunk a Honvéd Kulturális Központban (XIV. kerület, Stefánia út 34–36.). A Kossuth-díjas előadóművész Válogatott rögtönzéseim című műsorával lép színpadra este hét órakor. (R. K. K.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.