Röviden

MN
2011. 06. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Berlin: kinevezték Nánási Henriket
Nánási Henrik veszi át 2012. augusztus elsejétől a berlini Komische Oper fő-zeneigazgatói posztját. A karnagy Patrik Lange utódaként 2015 júliusáig fogja irányítani az operaházat. Nánási Henrik 2007 és 2010 között a müncheni Staatstheater am Gärtnerplatz zeneigazgató-helyettesi posztját töltötte be. (MTI)

Megjelent az Apacsok DVD
Mától kapható a Török Ferenc rendezésében, Kovács Krisztina és Bereményi Géza írásából készült Apacsok című film DVD változata. A dupla lemezes kiadáson az idei filmszemlén tévéfilmes fődíjat kapott film mellett megtalálható a Radnóti Színház azonos című színdarabjának felvétele, valamint a Duna menti indiánok archív fotográfiáit és amatőr filmfelvételeit tartalmazó album is. (M. S.)

Armel-középdöntő Szegeden
Ismét Szegeden, a Korzó Zeneházban és a Nagyszínházban rendezik az Armel-operaverseny középdöntőjét. Vasárnap derül ki, hogy a harminc fiatal énekes közül kik alakíthatják az öt versenydarab főszerepeit. A középdöntőben három magyar szoprán, Szakács Ildikó, Szalay Ágnes és Miksch Adrienn énekelhet. A verseny döntőjének október 3. és 17. között a Szegedi Nemzeti Színház ad otthont. (MTI)

Puskás Jenő kiállítása
A Honvéd Kulturális Központ Stefánia Galériájában (XIV., Stefánia út 34–36.) ma nyílt meg, és június 5-ig látogatható Puskás Jenő képzőművész Tiszti ház című kiállítása. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.