Röviden

MTI
2011. 06. 26. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Palesztin lépés
Rámalláh. Palesztina szeptemberben kérni fogja felvételét az ENSZ-be, függetlenül attól, hogy felújulnak-e tárgyalásai Izraellel vagy sem – jelentette ki tegnap Rámalláhban Mohamed Stajje palesztin tárgyaló. A megbízott sajtóértekezletén megjegyezte: kevés az esélye annak, hogy a nyolc hónapja megrekedt tárgyalások folytatódni fognak. Stajje szerint Palesztina ENSZ-tagságának elismerése és a tárgyalások folytatása nem zárják ki egymást. (MTI)

Elítélt mozlim vallási vezető
Jakarta. Tizenöt év börtönre ítélték tegnap Abu Bakar Bashir indonéz radikális muzulmán vallási vezetőt, mert támogatott egy félkatonai csoportot, amely többek között az ország elnökének meggyilkolását tervezte. A 72 éves imámot bűnösnek találták abban, hogy pénzügyi támogatást nyújtott az acehi al-Kaida szervezetnek, amely az Aceh tartományban lévő kiképzőtáborokban felkészülve merényleteket tervezett külföldiek és olyan mérsékelt muzulmán vezetők ellen, mint Susilo Bambang Yudhoyono indonéz elnök. (MTI)

Emelnék az olasz nyugdíjkorhatárt
Milánó. A jelenlegi 60-ról 65 évre növelné a magánszektorban dolgozó nők nyugdíjkorhatárát az olasz kormány – közölte tegnap az olasz média. Maurizio Sacconi munkaügyi miniszter június elején még tagadta, hogy sor kerülhetne hasonló döntésre a 2013-ra és 2014-re vonatkozó gazdasági megszorító intézkedések részeként. (MTI)

Polgári előny
Varsó. Növelte előnyét Lengyelországban a választási kampány küszöbén a kormánykoalíció vezető pártja, a Polgári Platform. Egy friss felmérés szerint a megkérdezettek 49 százaléka adná voksát Donald Tusk kormányfő középjobb pártjára, míg fő vetélytársára, a nemzeti konzervatív Jog és Igazságosságra, Jaroslaw Kaczynski volt kormányfő pártjára 27 százalékuk szavazna. A Baloldali Demokratikus Szövetség 13 százalékot kapna. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.