Röviden

MN
2011. 06. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kész az MNB-t kritizáló beszámoló
Ettől a héttől az Országgyűlés tárgyalhatja a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 41 milliárd forintos hiánnyal záruló évének működését kifogásoló jelentést, ugyanis pénteken a felügyelőbizottság véglegesítette a dokumentumot. Tegnap lapzártánkig a bizottság titkárságától nem kaptunk választ arra a kérdésünkre, hogy mikor nyújtják be a képviselőknek a jelentést. Mivel a parlament ülésszakát július 11-ig meghosszabbították, még van bőven idő a nyári szünet előtt napirendre tűzni a témát. (N. V. Zs.)

Öt forinttal csökken a benzinár
Csökkenti bruttó 5 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelemi árát csütörtökön a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változik – értesült piaci forrásokból kedden a távirati iroda. A mérsékléssel a benzin ára 372-373 forintra esik, a gázolajé 366 forint marad. A Mol egy hete szintén 5 forinttal csökkentette a 95-ös árát, a gázolaj ára akkor sem változott. Az autósok húsz-huszonöt forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a töltőállomásokon. A portfolio.hu gazdasági portál szerint az árcsökkenést a dollárban mért jegyzésár esésének és a forint erősödésének köszönhetjük. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.