Röviden

MN
2011. 06. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Biztos kézzel
Férfi kézilabda Eb-selejtezőn, az I. csoport 5. fordulójában válogatottunk négy győzelem után idegenben, Visokóban 11-9-es félidei vezetés után 22-19-re verte Bosznia-Hercegovina nemzeti csapatát, így már matematikailag is eldőlt, hogy a csoport élén zár. (MN)

Ungvári: két év
A Nemzetközi Cselgáncsszövetség doppingvétség miatt kétéves eltiltással sújtotta Ungvári
Attilát, aki így nem indulhat a londoni olimpián. A 73 kg-os súlycsoportban tavaly Eb-bronzérmes dzsúdós – aki idén januárban a bakui Világkupán, majd februárban a budapesti Hungária-kupán is fennakadt a doppingellenőrzésen – továbbra is ártatlannak vallja magát, és fellebbez az ítélet ellen. (MN)

Simon Palermóban
Simon Ádám a Haladás labdarúgócsapatából a Palermóba igazolt. A 21 éves, U21-es válogatott középpályással már korábban megállapodott az Olasz-kupában idén döntős szicíliai együttes, ám az ötéves szerződés aláírásával várni kellett az orvosi vizsgálatokig. (MN)

Mégsem lesz futam
A Forma–1 első számú irányítója, Bernie Ecclestone visszakozott, és tegnap bejelentette, hogy a bizonytalan belpolitikai helyzet miatt idén mégsem rendezik meg a február 21-én törölt Bahreini Nagydíjat. Pénteken még arról szóltak a hírek, hogy a versenyt október 30-án pótolják, ám az F–1-es csapatok és pilóták tiltakozása új helyzetet teremtett. (MN)

Nőtt a támogatás
Az idei költségvetés tervezésekor kiemelt stratégiai ágazatnak megfelelő elbírást kapott a sport – közölte Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter az Országgyűlés sport- és turizmusbizottságának ülésén, ahol a tárca egyéves munkájáról számolt be. A miniszter elmondta: a sportra fordítható költségvetési keretet több mint másfélszeresére növelték: 2011-ben a Nemzeti Erőforrás Minisztérium büdzséjén belül 24 milliárd, összkormányzati szinten 31 milliárd forint a támogatás összege. (MTI)

Kovács Pál Csarnok
Immár Kovács Pál hatszoros olimpiai bajnok kardozó nevét viseli a Vasas pasaréti vívócsarnoka. A klub egykori versenyzője öt olimpián vett részt, 1952-ben, Helsinkiben egyéniben és csapatban is aranyérmet nyert, 1936-ban, 1948-ban, 1956-ban és 1960-ban a világverő magyar együttes alapemberként állt a dobogó legfelső fokára. A róla elnevezett csarnok névadó ünnepségén fia, a kétszeres olimpiai 3., világbajnok Kovács Tamás, a kardozók jelenlegi szövetségi kapitánya, valamint Markovits László, a Vasas és Erős János, a Magyar Vívószövetség elnöke vágta át a szalagot. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.