Röviden

MTI
2011. 06. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szlovén megszorítás
Ljubljana. Nagy többséggel elutasították a szlovén választópolgárok a nyugdíjkorhatár emelésével járó nyugdíjreformot a kérdésről tartott népszavazáson. A javaslat szerint 57-58 évről fokozatosan 65 évre emelnék a nyugdíjkorhatárt. Ennek elutasítása miatt a kormány megszorító intézkedéseket tervez – közölte Borut Pahor miniszterelnök. (MTI)

Konzervatív siker
Szkopje. A Macedóniában kormányzó konzervatív párt győzelmet aratott a vasárnap rendezett előre hozott parlamenti választásokon; a párt azonban valószínűleg nem tud majd egyedül kormányt alakítani. A kormánypártok a szavazatok 40 százalékát, a baloldali pártszövetség 32,5 százalékát szerezte meg. (MTI)

Újra forrong Irak
Bagdad. Pokolgépes merényletekben és lőfegyveres támadásokban meghalt 16 ember tegnap a közép-iraki Tikrítben, illetve Bagdadban. Az ország középső részén öt amerikai katona is életét vesztette. Utóbbi esetet nem részletezték az amerikai erők. (MTI)

Schmitt dicsérete
Budapest. Schmitt Pál szerint új alapokra kell helyezni Magyarország és Kirgizisztán gazdasági kapcsolatait, hogy bővülhessen az árucsere-forgalom. Az államfő Kirgizisztán elnökével folytatott tegnapi megbeszélése után méltatta Roza Otunbajeva szerepét országa demokratizálódásának folyamatában. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.