Röviden

2011. 06. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elpusztulhatnak a fehér delfinek
Élénk tiltakozást váltott ki környezetvédők körében a hongkongi repülőtér bővítési terve, amely szerintük a tenger feltöltése miatt veszélyeztetné a ritka fehér delfinek (Sousa chinensis) fennmaradását. A terv keretében 136,2 milliárd hongkongi dolláros (3178 milliárd forint) beruházással harmadik kifutópálya építését irányozták elő. A kifutópálya-bővítéshez 650 hektárnyi felületet töltenének fel a tengerből. Ez viszont veszélyeztetné a Gyöngy-folyó deltájában élő kínai fehér delfinek fennmaradását. (MTI)

Greenpeace-akció a parlamentben
Greenpeace-aktivisták eresztettek le tegnap délután egy „Nincs biztonságos atomenergia – Támogasd az energiaforradalmat!” feliratú, hétszer négy méteres transzparenst az Országgyűlés üléstermének karzatáról. Így tiltakoztak az ellen, hogy miközben világszerte egyre többen ismerik el az atomenergia veszélyességét, Fukusima és az atomenergiát elsöprő olasz népszavazás után a magyar kormány az atomtörvény módosításával szerintük egy fél évszázadra függővé tenné az egész országot a nukleáris ipartól, bebetonozva energiafüggőségünket és az atomenergiával járó halálos kockázatokat. (H. Gy.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.