Röviden

MTI
2011. 06. 20. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hitelesek megsegítése
Benyújtotta a devizahitelesek segítését célzó törvényjavaslatot a nemzetgazdasági miniszter az Országgyűlésnek. Eszerint az ingatlanfedezetes lakáshitellel rendelkezők idén december 31-ig írásban kezdeményezhetik a törlesztési árfolyam 36 hónapig, de legfeljebb 2014. december 31-ig történő rögzítését. (MTI)

Buszt vesz a Volán
A Pannon Volán Zrt. 80 új autóbusz vásárlását tervezi a következő két évben. A társaság a beruházást hárommilliárd forintos hitelből kívánja fedezni. A cég a kölcsönt két év türelmi idő után, tíz év alatt fizetné vissza. (MTI)

A gázellátásé a jövő?
Óvott pénteken az unió energiaminiszteri tanácsát jelenleg elnöklő Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter attól, hogy az EU-ban elhamarkodott következtetéseket vonjanak le Németország bejelentéséről, amely szerint Berlin a következő évtizedben felhagy az atomenergiával. A tagállamok többsége szerint felértékelődik a gázellátás jelentősége. (MTI)

A parlament előtt a Mol
Benyújtotta a kormány az Országgyűlésnek a Mol-részvények visszavásárlásával összefüggő költségvetési törvénymódosítást. A tranzakció az államháztartási törvény szabályai szerint növeli a költségvetési hiányt, ám az unió statisztikai módszertana alapján nem rontja a maastrichti hiánymutatót. (MTI)

Kertésztámogatás
Kétmilliárd forintos kerettel nyílik meg a kertészeteket korszerűsítő pályázat, melyen legfeljebb 35 millió forintot igényelhetnek a gazdák. A kérelmeket június 15. és július 15. között lehet beadni a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz. (D. Z.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.