Röviden

MTI
2011. 06. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Olcsóbb lesz az üzemanyag
Szerdán bruttó 5 forinttal csökkenti a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt. A gázolaj ára nem változik. A mérsékléssel a benzin ára 377-378 forintra esik, a gázolajé 366 forint marad.
A Mol egy hete bruttó 6-6 forinttal emelte a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti árát. Az autósok 20-25 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál. (MTI)

Román javaslat
Horea Uioreanu román liberális parlamenti képviselő azt javasolta: a kolozsvári önkormányzat fizesse vissza azt a 400 ezer eurót, amivel Magyarország hozzájárult a Mátyás-szobor restaurálásához. Az ellenzéki honatya úgy véli, ezáltal megszüntethető lenne a műemlék elé elhelyezett, a magyar királyt románként feltüntető felirat által kiváltott konfliktus. Uioreanu sérelmezi, hogy Magyarország beavatkozik Románia belügyeibe, amikor a tábla eltávolítását kéri. (R. Sz.)

Szíriai mészárlás?
A szíriai állami televízió szerint tegnap estére 120-ra nőtt a „fegyveres csoportok” által megölt rendőrök száma egy északi városban, Dzsiszr es-Sugúrban. A hírt más forrás nem erősítette meg, sőt ellenzéki aktivisták azt állították, hogy tegnap nyugalom volt a városban, és még érettségi vizsgákat is tehettek a diákok. A tévé szerint a fegyveresek mészárlást követtek el, a holttesteket megcsonkították vagy a folyóba dobták. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.