Röviden

MTI
2011. 06. 05. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Milliárdok jutnak a vállalkozásoknak
Az Új Széchenyi-tervben mintegy 173 milliárd forint áll rendelkezésre a vállalkozások fejlesztésére – mondta Szöllősi László, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára tegnap. Rámutatott: a vállalkozások éves adminisztrációs terhe több mint 2000 milliárd forint. Ezért – tette hozzá – az ország versenyképességének érdekében kulcskérdés e kötelezettségek csökkentése. (MTI)

Iskolatej-támogatás: közeleg a határidő
Május 31-ig igényelhető az év első időszakára vonatkozó iskolatej-támogatás – emlékeztetett a Magyar Agrárkamara. A támogatási kérelmeket a hónap végéig lehet benyújtani. Idén 800 millió forint jut az iskolatejprogram támogatására. A program részeként a támogatás segítségével tanítási napokon 2,5 deciliter tejet, vagy azzal egyenértékű ízesített tejkészítményt, vagy ömlesztett sajtot kaphatnak az óvodások, illetve az iskolások. (D. Z.)

Rekordtermést várnak kukoricából
667 millió tonna kukorica betakarítását jelezte előre a Nemzetközi Gabonatanács, ami korábbi jóslatához képest ötmillió tonnával kevesebb, de még így is jócskán meghaladja az egy évvel korábbi 649 millió tonnás termést. A világ kukoricatermésére vonatkozó előrejelzését egymillió tonnával, 848 millió tonnás rekordszintre emelte. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.