Röviden

MN
2011. 06. 12. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Győztes kezdet
A magyar U21-es labdarúgó-válogatott Katona, Futács és Eppel találataival 3-0-ra legyőzte Kínát a nem hivatalos világbajnokságként is tisztelt hagyományos touloni utánpótlás torna első csoportfordulójában. Magyar csapat 25 év után szerepelhet ismét a rangos eseményen. A gyomorbántalmai miatt a tegnapi meccstől távol maradt Róth Antal együttese szombaton Mexikóval, hétfőn pedig a házigazda Franciaországgal játszik. (MN)

Végre siker
Két vereség után harmadik mecscsén győzött a magyar női vízilabda-válogatott az oroszországi Kirisiben zajló nemzetközi tornán: Kazahsztánt verte 16-10-re. (MTI)

Rátgéber-tábor
Mintegy négyszáz fiatal aktív részvételével számol bajai kosárlabdatáborában Rátgéber László, a Pécs korábbi sikeredzője. A tábort június 19. és július 2. között kétszer egy hetes turnusban tartják. (MTI)

Puskás-szobor
A Panathinaikosz és az athéni magyar nagykövetség a görög főváros önkormányzatának hozzájárulásával novemberben szobrot emel Puskás Ferencnek, az Aranycsapat legendás kapitányának, a görög klub egykori edzőjének emlékére. A szobrot az Aposztolosz Nikolaidisz Stadion közvetlen környezetében állítják fel. (MTI)

Mészáros befejezi
Bejelentette visszavonulását Mészáros Zalán száztízszeres válogatott kosárlabdázó. A 37 éves játékos nyolcszoros magyar bajnok, ötszörös Magyar Kupa-győztes, emellett 2005-ben az év kosárlabdázójának választották. A Honvédban kezdte a pályafutását, 2000 óta a Paks játékosa volt. (MTI)

Ismét FourFourTwo
A FourFourTwo futballmagazin ma megjelenő számában exkluzív riport olvasható a brazil labdarúgásról. A Kérdezd meg pacekba rovat vendége ezúttal Felipe Scolari korábbi brazil szövetségi kapitány volt, aki nem lepődött meg ezen az olvasói kérdésen sem: „Igaz, hogy 2002-ben minden játékosnak adott egy példányt Szun Ce könyvéből, A háború művészetéből? Miért? Úgy gondolja, hogy az ősi kínai szöveg segített megnyerni a világbajnokságot?” Buzsáky Ákos aranyérmes lett a Queens Park Rangersszel; a lap újságírója ott volt csapat a londoni ünnepi buliján. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.