Röviden

MTI
2011. 06. 12. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tőke az MFB-nek
Tízmilliárd forint tőkejuttatást kap a Magyar Fejlesztési Bank biztonságos működése érdekében – derül ki egy kormányhatározatból. Az összegből 2,5 milliárd forint a jegyzett tőkét növeli, 7,5 milliárd pedig a tőketartalékba kerül. (MTI)

Jobb feltételek a telefonálóknak
Már egy munkanap alatt átvihető a vezetékes- vagy mobilszám egy új szolgáltatóhoz, s bővül a szolgáltatók tájékoztatási kötelezettsége az ügyfelek részére – ezeket tartalmazza egy nemrég hatályba lépett európai uniós irányelv. A szolgáltatóknak lehetőséget kell adniuk egy évnél rövidebb idejű szerződésekre is, míg az előfizetések maximális idejét 24 hónapban határozták meg. (B. P.)

Felmentett cégvezér
Megszüntették az EMFESZ gázszolgáltató ügyében a nyomozást – adta hírül tegnap a Hirado.hu. A cég vezérigazgatóját, Góczi Istvánt 2009 novemberében hűtlen kezelés gyanújával vették őrizetbe, miután egydolláros vételáron – tulajdonosi felhatalmazással – eladta a céget a Svájcban bejegyzett RosGasnak. (MTI)

Késni fog a banki stresszteszt
Valószínűleg július elejére halasztódik az európai banki stresszteszt eredményhirdetése, mivel az Európai Bankfelügyeleti Hatóság elégtelennek találja a benyújtott adatokat, ezért pótlást kér. Magyarországról csupán egy bankot vontak be a vizsgálatba, az OTP-t. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.